Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσημη Δήλωση της Oriflame για τα Parabens



16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ασφάλεια των προϊόντων είναι πρωταρχικής σημασίας για την Oriflame και προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε στους πελάτες μας ασφαλή και αποδοτικά προϊόντα.

Τα Parabens είναι μια κατηγορία ουσιών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών

Τα συντηρητικά είναι απαραίτητα για να προλαμβάνουν την αλλοίωση των προϊόντων και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ποιότητας των καλλυντικών και στην ασφάλεια των καταναλωτών που τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

Η ασφάλεια όλων των καλλυντικών και των συστατικών τους διέπεται από αυστηρούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, τα συστατικά των καλλυντικών και η ασφάλειά τους βρίσκονται σε συνεχή επανεξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ, επικουρούμενη από την επιτροπή ανεξάρτητων επιστημονικών εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (την Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών - Scientific Committee for Consumer Safety, SCCS).

Η ΕΕΑΚ προέβη σε ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με τα parabens και τον Μάρτιο του 2011 εξέδωσε την τελική της γνώμη.

Στη γνωμοδότηση αυτή, η SCCS φαίνεται ειδικά σε δύο parabens - προπυλεστέρα και βουτυλίου. Η γνωμοδότηση αναφέρει ότι τα δύο αυτά parabens είναι ασφαλή για χρήση σε καλλυντικά προϊόντα, μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο.

Η γνωμοδότηση, επίσης, επαναλαμβάνει προηγούμενη γνωμοδότηση της SCCS, την επιβεβαίωση της ασφάλειας των δύο άλλων parabens, methylparabens και ethylparabens, στα επίπεδα που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα από τη βιομηχανία.

Αυτές οι απόψεις βασίζονται σε μια αντικειμενική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η γνωμοδότηση αυτή δηλώνει επίσης ότι η SCCS βρήκε ανεπαρκή στοιχεία για να ορίσει ένα όριο ασφαλείας για κάποια άλλα parabens (isopropyl, isobutyl, phenyl, benzyl και pentyl parabens), αλλά αυτά δεν είναι της εμπορικής σημασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία καλλυντικών και η Oriflame έχει πάρει την απόφαση να μη χρησιμοποιήσει αυτά τα parabens αρκετά χρόνια πριν. Λόγω της αρνητικής εικόνας γύρω από butylparaben η Oriflame επίσης κατήργησε σταδιακά τη χρήση του αρκετά χρόνια πριν.

Η Oriflame συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και σε προϊόντα όπου χρησιμοποιούνται parabens, τα επίπεδα που χρησιμοποιούνται είναι το ελάχιστο που απαιτείται για να προσφέρεται η απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά χαμηλότερα ακόμα και από τα νόμιμα όρια. Επιπλέον, ερευνούμε συνεχώς νέες επιλογές συντηρητικών, προκειμένου να αντικαταστήσουμε τα parabens ει δυνατόν σε πολλά από τα προϊόντα μας και σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα αυτό.

Η Oriflame έχει την ασφάλεια των καταναλωτών ως νούμερο ένα προτεραιότητά της και είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει αυτή την ανεξάρτητη επιστημονική θεώρηση να στηρίζει την πεποίθησή της για την ασφάλεια των parabens μετά από χρόνια θεωριών ορμώμενων από την παραπληροφόρηση και την αβάσιμη προκατάληψη ενάντια στα ασφαλή, αποτελεσματικά και σημαντικά συντηρητικά τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία της υγείας των καταναλωτών. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε επίσης τη ζήτηση των καταναλωτών να έχουν επιλογή και έτσι συνεχίζουμε το έργο μας για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για τα parabens στα προϊόντα μας.

Garrett Moran
Regulatory Manager, Product Safety
16 Σεπτεμβρίου 2011

Για περαιτέρω αναφορά (Eng)
Σύνδεσμος στην επίσημη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (την Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών - Scientific Committee for Consumer Safety, SCCS) που αποτελείται από ανεξάρτητους επιστημονικούς εμπειρογνωμόνες που συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ασφάλεια των καλλυντικών.
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_041.pdf
Τα σημεία της συζήτησης και των συμπερασμάτων παραθέτουν με σαφήνεια τις απόψεις τους, επιβεβαιώνοντας την ασφάλεια των parabens που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία.

Σύνδεσμος για άλλη μία γνωμοδότηση που διευκρινίζει ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ασφάλειας που απαιτείται για τα προϊόντα για παιδιά (με εξαίρεση τα προϊόντα πάνες)
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_069.pdf

Σύνδεσμος στο site του Συλλόγου Καλλυντικών, Ειδών Προσωπικής Υγιεινής και Αρωμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου η με το Ηνωμένο Βασίλειο καλλυντικών, ειδών προσωπικής υγιεινής και Άρωμα Συλλόγου (UK Cosmetic, Toiletry and Perfume Association’s CTPA) ό που δίνονται μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια των parabens, ιδιαίτερα υπό το φως πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύονται:
http://www.thefactsabout.co.uk/news.asp?newsid=197&view=yes&pageid=99&menu=sub&menuname=News&menuid=36&submen


Γίνε μέλος!
Δες τον κατάλογο
Πως θα κάνετε την παραγγελία σας (pdf)
Καμπάνια δωρεάν παραλαβής παραγγελιών

Αν δεν έχετε κωδικό μέλους για να παραγγείλετε προϊόντα ή για να μπείτε στην ομάδα μας, μπείτε εδώ https://www.facebook.com/xrysastergiadou/app_180810088654561 και κάντε την εγγραφή σας!http://stergiadoyxrysa.weebly.com/
http://my.oriflame.gr/stergios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ CONCULTANT